Nordic Fire Pelletkachels

Een pelletkachel is net zo gezellig als een houtkachel, en het gebruik ervan is net zo eenvoudig als een gashaard. Pellets worden automatisch aangevoerd en de snelheid van de luchttoevoer is volledig instelbaar.

Ideale omstandigheden voor gebruik: een goed geïsoleerde woning. Zo kun je de temperatuur makkelijk constant houden. Even de temperatuur instellen en u hoeft er niet meer naar om te kijken. Je pelletkachel doet gewoon de rest. Je kunt zelf een tijdstip instellen wanneer hij vanzelf moet aangaan en je ruimte beginnen verwarmen. Het verbruik is dan ook nog eens zo laag dat je het meestal maar 1 keer per week moet bijvullen.

Ecovriendelijk stoken zonder al te veel moeite dus. Ideaal lijkt me toch?

pelletkachel ruimte

Zo werkt een standaard pelletkachel

Pelletkachels zijn milieuvriendelijk, kostenbesparend en zeer eenvoudig te gebruiken. In sommige plaatsen kun je er zelfs een premie voor krijgen. Zoek het vlug op met deze handige tool, dan houdt niets je nog tegen om er eentje aan te schaffen.

Even de voordelen van een pelletkachel op een rijtje, want dat is leuk toch?

  • Makkelijke bediening
  • Zeer stille kachels
  • Hoogste rendement (90% en hoger)
  • Lange levensduur
  • Volledig instelbaar
  • Lange garanties verkrijgbaar
  • Zeer uitgebreid assortiment
  • Perfecte werking in iedere ruimte

Nog een voordeel aan pelletkachels: Je kunt je pellets gewoon online bestellen. Ze leveren die gewoon aan je deur en je kunt ze makkelijk opslaan in zakken. Het gaat in ieder geval vlotter om zon zak leeg te kappen in het reservoir dan om bomen te hakken en hout te gaan klieven en zo.

En ik ben dit artikel aan het typen terwijl ik geniet van de warmte van mijn eigen pelletkachel :) Ik krijg er in ieder geval een warm gevoel van, jullie ook? Als je dat niet hebt dan is het misschien TIJD om jezelf eentje aan te schaffen?

Of misschien stap je wel over op een volledige centrale verwarming op pellets? Met een zogenaamde pelletketel kun je je hele huis verwarmen. Je kunt zelfs in een keer je hele jaarvoorraad┬á pellets laten leveren, zo hoef je het hele jaar niets meer te doen (aan je verwarming)…

Bekijk onze infographic hieronder voor meer informatie